vrijdag, februari 3, 2023
More

  LAATSTE BERICHTEN

  De 5 populairste helden uit de surfwereld

  Kalme zeeën, lange strandwandelingen en een zacht briesje is wat men doorgaans zoekt in de buurt van de kust, maar sommige waaghalzen gedijen het beste op beukende golven. Deze surfers reizen de wereld over om de hoogste golven te overwinnen.

  Golf-surfen is zeker niet weggelegd voor angsthazen en vereist oefening en training. Vooral als het om grote golven gaat. Niet voor niets staat Big Wave-surfen bekend als een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Deze spannende sport heeft echter een aantal geweldige surfers voortgebracht. Dit zijn de 5 meest populaire surfers in willekeurige volgorde.

  Kelly Slater

  Beste surfers allertijdenDe beroemde Amerikaanse surfer Kelly Slater (1972) is maar liefst elf keer de winnaar geworden van het ASP World Tour Championship. Hij haalde deze titel binnen als jongste én als oudste deelnemer. En dat zijn niet zijn enige overwinningen geweest. Totaal heeft hij zo’n vijfenvijftig titels op zijn naam binnen weten te slepen. Ook kennen we hem uit de befaamde serie Baywatch. In zijn geboortestaat Florida staat een drie meter hoog standbeeld als eerbetoon aan deze grootste surfer aller tijden.

  Tom CurreN

  beste surfer ter wereldDrievoudig wereldkampioen surfer Tom Curren (1964) uit Santa Barbara, Californië staat in de lijst van beste surfers ter wereld. Hij domineerde het professionele surfen in de jaren tachtig nog voordat Kelly Slater het podium betrad. Vooral zijn gratie en stijl van surfen gaf hem zijn eigen label. Curren was de eerste Amerikaan die de ASP-wereldkampioenschap Heren won.

  Laird Hamilton

  Laird John Hamilton (1964) is een andere Amerikaanse surfer die door zijn vader van jongs af aan werd getraind. Hij staat niet bekend om zijn frequente aanwezigheid op belangrijke wedstrijden, maar wel als een van de grootste golfsurfers ter wereld die de 22 meter hoge watermuren van Tahiti heeft doorkruist. Een van de meest verbazingwekkende surf prestaties ooit.

  Andy Irons

  Andy Irons in actiePhilip Andy Irons (1978) begon op jonge leeftijd samen met zijn broer Bruce te surfen op de gevaarlijke golven van Kauai op Hawaii voordat hij werd opgemerkt door een lokaal surfboard-merk. Zijn talent en het beste oefenterrein ter wereld voor zijn deur zorgden ervoor dat hij later maar liefst drie opeenvolgende wereldtitels van 2002 tot 2004 binnen wist te slepen. Er werd gezegd dat hij de potentie had om het record van zijn rivaal Kelly Slater te overtreffen, maar tragisch genoeg werd zijn leven afgebroken op 32-jarige leeftijd. Irons werd dood aangetroffen in een hotelkamer in Texas. Hij leed aan een bipolaire stoornis en medicijnverslaving. Desalniettemin wordt hij tot op heden nog steeds gezien als een grote surf legende.

  Mark OCchiliupo

  Deze Australiër (1966) haalde als tiener in de jaren tachtig al de hoogste scores. Na een stilte in de competitiescene kwam hij op 33-jarige leeftijd ineens terug om de ASP-wereldtitel te winnen, waarmee hij een einde maakte aan de reeks van vijf opeenvolgende titels van de legendarische Kelly Slater. Een succesvolle comeback, om het maar bescheiden te zeggen. Hij kreeg daardoor zijn bijnaam ‘Raging Bull’. Ook al doet hij nu niet meer mee met wedstrijden, Occy blijft een begrip in heel Australië en een van de meest gevierde surferveteranen.

   

   

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES