zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Coronaproof suppen razend populair

  Het coronavirus. Iedereen is er wel klaar mee. We kunnen hier wel over klagen, maar als we het van de positieve kant bekijken: suppen is hot dankzij corona. Dit virus heeft een grote invloed op de populariteit van suppen.

  Stand Up Paddling oftewel suppen wordt steeds meer popie jopie. En die populariteit neemt alleen maar toe door het coronavirus. Dat is ook goed verklaarbaar, want het is een laagdrempelige activiteit en de ideale uitvlucht voor de lockdown. Helemaal met mooi weer. Actief buiten bezig zijn en toch niet al te inspannend. Alhoewel, je kunt het zelf zo inspannend of ontspannend maken als je zelf wilt en staand peddelen is bijna overal toegestaan. Bovendien kun je het alleen doen of in een groep, en altijd wel op een veilige afstand. Wij begrijpen maar al te goed

  Volle grachten

  Velen zullen het al wel gemerkt hebben: het beeld van de grachten in de grote steden en de wateren in natuurgebieden is sinds vorig voorjaar behoorlijk veranderd. De grachten van Gouda zijn een goed voorbeeld hiervan. Het water is niet langer alleen maar het speelgebied van rondvaartboten, sloepen en kleinere bootjes, maar nu ook van suppers. Ervaren suppers die vol vertrouwen steevast doorpeddelen of beginners die wiebelend de uitdaging van de golfjes van boten aangaan én vooruit proberen te komen. Ook schieten er steeds meer supschooltjes als paddestoelen uit het water.

  Run op supboards

  Ook voor de supboardfabrikanten zijn het gouden corana tijden. In de lente en zomer van 2020 was er een heuse run op deze geliefde boards. Met als gevolg dat op het eind van het zomerseizoen amper ergens meer aan een betaalbaar supboard te komen was. Net zoals er afgelopen winter een stormloop op schaatsen was toen het ging vriezen. Zelfs de internationale leveranciers in binnen- en buitenland hadden geen plank meer op voorraad. Gelukkig zijn er nu inmiddels weer wel volop supboards te koop en zijn we klaar voor de lente! Kies wel met enig zorg je supboard uit, lees hier waar je op moet letten voordat je een supboard koopt.

  Suptours

  Veel mensen die geen eigen supboard tot hun beschikking hadden en toch graag het water op wilden dachten ‘waar kan je dat beter doen dan via een supschool of supverhuurbedrijf?’. Dat de behoefte hier groot aan was, bleek wel uit de vele supscholen die afgelopen zomer spontaan het levenslicht zagen. Er worden door het hele land inmiddels suplessen gegeven. Een goede manier om kennis te maken met deze sport. Als je het gevoel hebt dat je het peddelen een beetje onder de knie hebt, kun je meedoen met een suptour. Na een introductie over de basistechnieken en lichte opwarming, ga je met een groep het water op. Rchting de stad of over een groter meer. Gemiddeld duurt zo’n suptour een of anderhalf uur, maar er zijn ook langere tochten. Een leuk alternatief voor als je niet alleen op de plank wilt staan, maar graag in een groep wilt suppen. Tevens een ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES