zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Donkerblauw is de kleur van 2021

  Het jaar is pas begonnen. Tijd om een beetje mee te groeien met de tijd. Niets is namelijk zo heerlijk als het voorjaar in gaan met een frisse, nieuwe woonkamer volgens de laatste woontrends. Donkerblauw is dé kleur van 2021.   

  De kleuren geel, groen, bladeren motieven en jungleprints uit 2020 maken plaats voor een donkerblauwe inrichting. Deze kleur op de muur is een tijdje weg geweest, maar is nu weer supertrendy. Een donkerblauwe muur is chique, rustgevend, maar geeft ook weer een frisse toets aan je interieur. Als je woonkamer niet zo groot is of weinig lichtinval heeft, kun je wel eens gaan aarzelen of donkerblauw een juiste kleur voor deze ruimte is. En vraag je je wellicht af of het de ruimte niet te donker maakt. Toch zijn daar oplossingen voor. Schilder bijvoorbeeld maar één muur donkerblauw en kies voor de andere muren een lichtere tint. En met de juiste verlichting licht je letterlijk de boel weer op. Je kunt het dus zo licht of donker maken als je zelf wilt.

  Donkerblauw de nieuwe woontrend

  Donkerblauw geeft karakter aan je interieur en is makkelijk te combineren met lichtblauwe kleurtinten en warme kleurtonen. Hiervoor kun je hout, metaal en stoffen gebruiken. Wil je de donkere kant graag oplichten, ga dan voor een lichte vloer. Dan combineer je meteen een andere trend van 2021, namelijk lichte laminaat vloeren. Durf lef te tonen en combineer het donkerblauw met witte of lichte naturel houten meubelen. Of als je die gele bank nog hebt staan van vorig jaar, laat deze dan zeker staan. In combinatie met een donkerblauwe muur creëer je zo mooie contrasten. 

  Combineer geel met blauw

  Een groot pronkstuk

  Ook zie je steeds vaker een groot pronkstuk terug in de woonkamer. Vaak staat deze dan op een prominente plek of zelfs in het midden van de living. Denk hierbij aan een mooi beeld of een grote vaas. Met een groot pronkstuk geef je je woning tevens een eigen persoonlijk tintje. En dat geeft weer een unieke belevenis. Met een grote eye-catcher in de kamer focus je de aandacht in je living voornamelijk op één punt. Dat maakt dat je minder kleine accessoires in de ruimte hoeft te gebruiken om sfeer te creëren in je woning. 

  Duurzame meubels

  In de huiskamer van 2021 zijn duurzame, vintage meubels ook enorm hip. Hierbij worden ook veel natuurlijke materialen gebruikt zoals steen, hout en textiel of gerecyclede verpakkingen die verwerkt zijn tot een meubel. Of denk aan oude meubels waar opnieuw leven in geblazen is. En die meubels zorgen er op hun beurt weer voor dat je living op een originele manier tot leven komt. Gebruikte meubels zijn voor een habbekrats te vinden in Kringloopwinkels, vintage shops en Marktplaats. Ook natuurlijke en uitheemse accessoires zijn prima te combineren tegen een donkerblauwe achtergrond.

  Blauwe achtergrond

  Vergeet de plantjes niet

  In het interieur worden ook steeds vaker veel planten en groen verwerkt. Hierdoor wordt het verschil tussen binnen en buiten steeds kleiner. Zo worden rekjes die je vol kunt zetten met plantjes en aan de muur kunt hangen ook populairder voor in een woning. En groen in de huiskamer, brengt leven!

  Minimalistisch en comfortabel 

  Ook minimalistische meubels worden steeds meer gezien. Dit zijn vaak simpele meubels die comfortabel zijn en voor een strakke en behaaglijke inrichting zorgen. In dit design worden vaak zachte stoffen zoals suède gebruikt. Dit geeft een contrasterend effect. Weinig poespas dus, maar je kunt voor meubels kiezen die minimalistisch zijn en toch verfijnde details hebben. Hierdoor blijft de kamer er glad uit zien, maar zijn er wel veel interessante details te zien voor oplettende ogen. 

  Donkerblauw nieuwe woontrend

  Doorbreek de rechte lijnen

  Er worden ook steeds meer texturen en vormen verwerkt in het trendy design van de woonkamer. Rechte lijnen en strakke vormen zijn in Nederland een beetje de norm geworden. Deze moeten vaak doorbroken worden met ronde en zacht ogende meubels. Om dit te doen, kun je het beste een bank gebruiken met veel natuurlijk ogende rondingen of ronde salontafels. Ook als je een kleine woonkamer hebt, kunnen ronde meubels goed werken. Deze ogen vaak kleiner waardoor de kamer er een stuk ruimtelijker uit komt te zien. 

  https://farmakeioellada.com/viagra-generic-choris-syntagi-online/

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES