zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Duiken in het diepste zwembad ter wereld

  Een zwembad met een verticale lengte die hoger is dan menig gebouw in Nederland. Misschien moeilijk voor te stellen, maar het zwembad The Deepspot in Polen heeft deze voorstelling waargemaakt. Met een diepte van 45,5 meter heeft The Deepspot de titel ‘diepste zwembad ter wereld’ in de wacht weten te slepen.

  Diepste zwembad ter wereld in Polen

  Diepzee aquarium

  The Deepspot in de buurt van Warschau is een walhalla voor duikers. Als je het duiken onder de knie wilt krijgen, is er eigenlijk geen betere en veiligere omgeving dan een zwembad. Dat heeft normaliter wel zo zijn beperkingen. The Deepspot heeft dit probleem verleden tijd gemaakt. Het diepste zwembad ter wereld vertegenwoordigt ongeveer de helft van de hoogte van de Big Ben. Je kunt hier dus goed trainen voor het open water. In het bad mag je dan wel geen Nemo-visjes of koraalriffen tegenkomen, wel zijn er Maya-ruïnes en mysterieuze grotten gemaakt die rechtstreeks uit de film Tomb Raider lijken te komen. En op de bodem ligt zelfs een klein scheepswrak. Hoe bijzonder wil je het hebben?

  Diepste zwembad ter wereld

  Verslagen record diepste zwembad ter wereld

  Voorheen mocht het zwembad Y-40 The Deep Joy dat vlakbij Padua in Italië ligt en 42 meter diep is, zich het diepste zwembad ter wereld noemen. Maar dat record mocht het Italiaanse zwembad van Hotel Terme Millepini netjes overdragen aan het Poolse bad. Twee jaar lang werd er gebouwd aan The Deepspot en 8 miljoen liter water was er nodig om het bad te vullen. Prijskaartje? Zo’n slordige negen miljoen. Maar dan heb je ook wel wat. Ook bezoekers die niet zo van duiken houden kunnen door de transparante onderwatertunnel lopen om het bad te bekijken. Of het Pools bad lang de titel van diepste zwembad ter wereld mag dragen, is nog maar de vraag. Momenteel wordt er in Londen hard gewerkt aan een zwembad met een diepte van 50 meter. In 2022 zou dit Engelse zwembad opengaan.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES