zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Top 5 nieuwe auto’s waar de hoogste prijs ooit voor is betaald

  Ook benieuwd welke nieuwe auto’s de allerduurste ter wereld zijn? We hebben het hier over de nieuwste auto’s, dus geen oldtimers en collector items. Houd jezelf even ergens aan vast. De prijzen zullen je ongetwijfeld even doen schudden, maar is het niet heerlijk om even weg te kunnen dromen bij zoveel moois? 

  Bugatti La Voiture Noire

  16,8 miljoen euro

  In 2019 vierde het Franse Bugatti zijn 110-jarig bestaan. Dat was een groot feest dat gepaard ging met de introductie van supercar La Voiture Noire oftewel simpel gezegd: De Zwarte Auto. Een tamelijk ingetogen naam voor de duurste auto ter wereld. Van deze auto is er maar een exemplaar ter wereld. Als je in deze auto stapt, springt de kilometerteller binnen no time naar vierhonderd kilometer per uur. Wie de koper is geweest van deze zwarte hengst is nog altijd een geheim. De eigenaar wil anoniem blijven, maar de geruchten doen de ronde dat het de 83-jarige kleinzoon van Ferdinand Porsche is.

  Duurste auto ter wereld

  Bugatti Centodieci

  8 miljoen euro

  Toegegeven, voor deze hypercar betaal je minstens acht miljoen minder dan voor de Bugatti La Voiture Noire, maar de Centodieci behoort nog altijd tot een van de allerduurste auto’s ooit. Deze special edition auto is een hommage aan de oprichter Ettoire Bugatti. Centodieci dat simpelweg 110 betekent, herdenkt het 110-jarig bestaan van Bugatti in 2019. Na de presentatie van deze auto in dat jaar, is het bedrijf bezig om de eerste tien stuks te bouwen die in 2022 klaar moeten zijn. Vergeet niet alvast te reserveren!

  8 miljoen voor de Centodieci

  Pagani Zonda HP Barchetta

  15 miljoen euro

  Deze peperdure Barchetta, die 1.250 pk sterk is en 800 kilo weegt, is een markante verschijning. De afnemers stonden in de rij voor dit model, maar aangezien er maar drie exemplaren zijn gemaakt, konden slechts twee kopers zich gelukkig prijzen. De derde auto bleef namelijk in het bezit van Horacio Pagani, de baas van het Italiaanse automerk. De letters HP in de naam van deze auto staan overigens ook voor zijn initialen. Wil je horen hoe de Barchetta klinkt? Bekijk dan eens het onderstaand filmpje.

  Rolls-Royce Sweptail 

  13 miljoen euro

  Rolls Royce doet zijn naam eer aan door in het rijtje van de top 5 duurste auto’s ter wereld te staan. Deze bijzondere exclusieve auto doet al gauw denken aan een koninklijk voertuig van weleer. De Sweptail is een auto waar er maar één van is, omdat deze geheel in opdracht is gemaakt van een specifieke klant wiens naam het bedrijf heeft geweigerd bekend te maken. Wel is bekend dat de eigenaar, die een verzamelaar van superjachten en privévliegtuigen blijkt te zijn, zijn Rolls Royce in de stijl van zijn andere speeltjes wilde hebben. Het resultaat is dan ook een superauto met panoramisch zonnedak die taps toeloopt zoals een racejacht en met een handgemaakt lederen en houten interieur. De middenconsole heeft natuurlijk ook een ingebouwde koeler voor de favoriete champagne van de eigenaar en twee kristallen champagneglazen.

  Sweptail duurste auto's ooit

  Mercedes-Maybach Exelero

  8 miljoen euro

  Net als de Sweptail en La Voiture Noire, is de Mercedes-Benz Maybach Exelero ook een unicum. Mercedes bouwde de Exelero op het geraamte van een Maybach en gaf hem dezelfde twin-turbo V12-motor en een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Acht miljoen euro werd er betaald voor deze Mercedes door de Amerikaanse rapper Birdman en echtgenoot van Toni Braxton, waarna op deze auto al gauw een setje kentekenplaten werd gedrukt. De kleur is rood geworden, want dat was een vereiste van Birdman. De Mercedes moest immers passen bij zijn andere auto, een Bugatti Veyron die in de exact zelfde kleur rood is gespoten. 

  Mercedes behoort ook tot de duurste auto's ter wereld

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES