zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Efoiling: een nieuwe watersport sensatie

  Vliegen over het water. Hoe sensationeel ziet dat eruit! Efoiling is dé toekomst van de watersport volgens velen. En dat is goed verklaarbaar, want wat is er nu mooier dan met snelheid over de golven te razen? 

  Is het een surfer? Een vlieger of zijn het de wijntjes? Een van de eerste gedachten die bij velen opkomen als ze voor het eerst iemand zien die aan het eFoilen is. Het lijkt alsof ze aan het golf surfen zijn, maar dan echt bóven het water.

  Wat is eFoilen?

  Efoilen is een nieuwe vorm van watersport die niet afhankelijk is van weersomstandigheden en vrijwel geluidloos en milieubewust is. Wat heb je er voor nodig? Een eFoil board. Dat is een surfplank met een elektrische propeller waardoor het board door elk water kan bewegen. De eFoil wordt aangedreven door een bijna geluidloze elektromotor en een oplaadbare batterij. Je bedient het board middels een draagbare draadloze afstandsbediening in je hand.

  Hoewel het vanaf de kust mag lijken dat eFoilen alleen aan waaghalzen is besteed, vereist het slechts een soortgelijk gevoel voor evenwicht en besturing als suppen, surfen of snowboarden. Het vermogen om de snelheid van het board te beheersen geeft deze sport daarentegen een geheel unieke beleving! En het is een toegankelijke sport, omdat je het redelijk snel onder de knie kunt krijgen. Of je nu een ervaren surfer bent of niet, na een half uurtje oefenen kan je al staan. Daarna is het een kwestie van gevoel krijgen en de foil omhoog krijgen en dan gáán. 

  efoiling

  Vliegen over het water

  En als je het eenmaal te pakken hebt en over het water vliegt met zo’n 35 kilometer per uur…dat moment is uniek. Als je boven de golven opstijgt, verdwijnt het geluid van het board over het water en voelt het echt als vliegen. Je hebt geen wind of golven nodig.

  Efoil kopen

  Net als bij surfen, is de prijs van het board afhankelijk van de kwaliteit, technologie en de grootte die je zoekt. Er zijn momenteel twee grote merken in de sport van eFoiling – Lift Foils en Flite Board. Een eFoil board met motor is geen goedkope grap. Het kan zoveel kosten als een kleine tweedehands auto, maar er komen in de toekomst meerdere soorten en merken eFoils op de markt. Hopelijk ook met goedkopere versies. Alle surfmerken zetten vol in op deze nieuwe sport en zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe boards. Nieuwsgierig geworden hoeveel zo’n board kost en welke de beste zijn? Op deze website staan reviews van de beste eFoils volgens Windfoil Zone. 

  Wil je weten waar je een eFoil les kunt volgen? In dit artikel staan de scholen met prijzen voor lessen.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES