zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  FATBIKEN OP HET STRAND. DA’S PAS VET!

  Het ziet er ruig uit, sportief, vet en looks like fun. De fatbike! We zien hem nog niet veel op de fietspaden rijden en als we wel deze indrukwekkende fiets langs zien zoefen, dan draaien velen even het hoofd om. Wat was dat nou? Een fiets of een motor? Wellicht gaan we deze vette fiets steeds vaker zien, want de Fatbike is relatief nieuw in ons land maar o zo hip! 

  Wat zijn fatbikes nu eigenlijk? De korte omschrijving is: mountainbikes met extreem dikke banden zo tussen de 10 en 12 centimeter breed. En daar kunnen we meteen achteraan plakken dat je je op de fatbike weer even kind kunt wanen. Deze fietsen zijn fun. En je ziet er zo stoer uit op zo’n fiets. Wij zijn al fan!

  Met een fatbike kun je zo het fietspad op, maar deze fiets is vooral gemaakt om van de gebaande paden af te gaan. Je kan met deze fiets trails opgaan die ontoegankelijk zijn voor een normale bike. Een fatbike staat dus voor avontuur. Fatbikes zijn ideaal om rotsen te trotseren of om door de sneeuw te rijden, maar ook over zand. Je kunt je conditie dus op peil houden met deze fiets met mooi weer, maar ook in de winter. En je hebt er geen speciaal wielrenpakje voor nodig of speciale fietsschoenen. Alleen een kleine portie conditie is er nodig om je uit te leven op de fatbike. 

  fatbike

  Fatbiken op het strand

  De een gaat met zijn surfplank onder de arm over het strand, de ander galloperend te paard, maar je kunt ook op de fatbike door het zand crossen. Deze fiets leent zich uitstekend om een ultieme vrijheid te beleven op een niet al te druk strand. Met een hoogvolume lagedrukbanden trap je ineens grote afstanden door dik zand. Iets wat eerder niet echt mogelijk was op een fiets.

  Dat komt doordat de dikke fietsbanden amper noppen hebben zoals mountainbike banden wel vaak hebben. Knobbelige banden helpen niet veel in het zand, omdat ze het rollen in de weg staan. Fatbike banden hebben dus een relatief glad oppervlak voor een lage rolweerstand om het gewicht goed over het gehele oppervlak te kunnen verdelen. Je rolt dus echt over het zand in plaats van je banden erin te graven. Rijden op zand een uitdaging is, dus hoe beter de banden zijn gebouwd voor ritjes op het strand, hoe zoeter de ervaring zal zijn. Overigens kun je ook gewoon de fietspaden op met deze coole tweetrapper: in de duinen doet ie het ook goed.

  Fatbike strand

  De Surf Jammer

  Wil je het surfen trouwens met fatbiken combineren, dan is de Surf Jammer van het merk Poler een geweldige optie. Deze fiets heeft een soort aanhangwagen voor je surfplank of supboard en extra ruimte voor je spulletjes. Alles zit erop en eraan. Met deze fiets kun je wel even een strandritje maken en verdwijnen van de wereld. En de Surf Jammer ziet er ook nog eens heel vet uit, hij doet zijn naam eer aan. Een unieke creatie ontworpen door industrieel ontwerper Erik Nohlin voor de Poler Store in Laguna Beach in Californië.

  fatbike beach

  De E-Fatbike

  Er zijn ook elektrische fatbikes, de zogenaamde E-Fatbikes. Hiermee lijkt de fiets helemaal op een motor. Met een retro randje. Aan E-fatbikes hangt wel een groter prijskaartje vast, maar je vliegt wel bijna letterlijk overal naar toe. De Super 73 is een van de meest populaire E-Fatbikes, mede doordat veel beroemdheden zoals Will Smith hebben meegedaan aan de reclamecampagne van Super 73. De tegenhanger is de Buzzraw E250 van het merk Coast Cycle. Wil je zien welke van deze twee E-fatbikes het beste uit de bus komt? Hier lees je de testresultaten.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES