zaterdag, februari 4, 2023
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Een Full Moon Supping Belevenis

  Jennifer Simons uit Alkmaar stapt al vier jaar op haar supboard als het volle maan is. Een ervaring die bijna niet te beschrijven is volgens haar. Toch doet ze hier een poging. 

  Vrijdagavond: 23.00 uur. Een heldere, koude februari avond. Door het raam in de woonkamer zie ik een prachtige vol ronde maan schijnen met vele twinkelende sterren er omheen. Oftewel een echte supnacht om te gaan full moon suppen.

  Ik trek mijn wetsuit aan en pak mijn dikke windjack van de kapstok en bedenk me dat een warme sjaal en handschoenen ook wel van pas komen vanavond. Ik draai me om en staar naar mijn sup board die aan de muur hangt in de woonkamer. Een waar kunstwerk. Voordat ik naar buiten loop, stop ik nog snel mijn peddel en drinkfles gevuld met warme thee in mijn boardbag.

  Het Duizend Eilandenrijk

  Ik trotseer de kou en maak mijn sup board vast op de dakdragers van mijn auto met de sjorbanden die al klaar liggen in de auto. Ik heb er zin in! Snel stuur ik mijn supmaatje een whats-appje dat ik onderweg ben. Ik rijd naar het Duizend Eilandenrijk in het mooie dorp Broek op Langedijk. De volle maan begeleidt mij en kalmeert mijn innerlijke ik. Ik verlang ernaar om de nacht te omarmen.

  Aangekomen bij het water, haal ik mijn sup van de auto. Als ik opkijk zie ik in de verte een auto aan komen rijden met een sup board op het dak. Even later stapt mijn supmaatje met een grote glimlach uit zijn auto en zegt ‘wat een heerlijke avond om het water op te gaan’. We staan even stil naast elkaar en kijken omhoog naar de maan, alsof ze ons toestemming geeft om te gaan suppen en ze zegt op ons te zullen passen.

  Bij de steiger leggen we beiden ons sup in het water en ons avontuurlijke Volle Maan Sup kan beginnen! Het eerste half uur peddelen zwijgend richting een groot meer langs een rij bomen. In de nacht lijken het zwarte schaduwen die naar ons kijken. Het is windstil waardoor de maan zich perfect en helder spiegelt in het water. Zo mijmerend bedenk ik me ineens dat het bij volle maan eigenlijk altijd windstil is. Bijna magisch.

  Nachtelijke schoonheid

  Velen zeggen dat een volle maan een sterke uitwerking kan hebben op je leven. Ik geloof hier zeker in. Als deze nachtelijk schoonheid zoveel moois kan bieden, heeft dat mijn inziens zeker een doel. Misschien geeft het een ieder wel een eigen moment, een eigen doel, een eigen gelegenheid van overdenking in het maanlicht.

  Langzaam en stil peddelen we verder. De rij bomen verderop vallen in het licht en worden helder. Alsof er ineens lampjes in de bomen zijn gehangen en deze ons de weg wijzen. Als we de bocht om gaan krijgen de bomen weer een heel ander gedaante. Mysterieus, bijna griezelig zoals het maanlicht nu gebroken wordt door de takken. De stilte om ons heen zorgt ervoor dat ik amper adem durf te halen. Ik ben bijna bang om dit moment te verstoren.

  We peddelen verder langs de kerk en als mijn blik de contouren van de begraafplaats vangen, zie ik net hoe een vleermuis deze plek verlaat op zoek naar iets te eten. Mijn fantasie slaat bijna op hol. We peddelen verder langs rietkragen, eilandjes met geiten erop, langs bomen en prachtige huizen.

  Alles om ons heen ziet er heel anders uit dan bij de gewone dagelijkse supmomenten. We suppen hier bijna iedere dag, maar zo windstil in het donker, midden in de nacht, geeft toch weer een nieuwe kijk op dit prachtige natuurgebied. Bij het meer houden we een pauze en gaan we zitten op onze supboards. Ik drink mijn warme thee dat heerlijk is om op te warmen, want ik voel dat mijn voeten koud aan het worden zijn.

  Ontelbare sterren

  De volle maan volgt ons en lijkt wel nog mooier en groter te zijn op het open stuk water. We genieten van de warme thee en wijzen in de lucht de sterren aan die we zien. Van een sjamaan heb ik ooit gehoord dat je op een kraakheldere nacht met het blote oog wel vierduizend sterren kunt zien. Ook nu zwerven er ontelbaar veel sterren rond.

  Inmiddels is het één uur midden in de nacht. Al peddelend suppen we langs de huizen terug richting onze auto’s. De meeste huiskamerlichten al zijn gedoofd. De maan schijnt nog steeds met al haar kracht op het water. Eindelijk vinden we onze stemmen weer terug na een adembenemende tocht. We zijn het er beiden over eens: full moon suppen blijft toch een van meest bijzondere suptours die ik ken. En elke maand zeggen we dit vol verwondering weer opnieuw. Een avontuur die je echt zelf moet ervaren!

  Tip van Jennifer

  Durf het eens zelf te gaan ervaren. Het is een ongeëvenaarde belevenis. Bij veel supscholen in Nederland kun je mee met een Full Moon Suppen Tour. Give it a try!

   

   

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES