zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Heerlijk relaxen in je eigen jacuzzi

  De winter is in aantocht. Tijd om op vakantie te gaan? Er zijn alternatieven. Wat dacht je van een jacuzzi? Dan hoef je niet eens je eigen tuin uit om te genieten. Lekker bubbelen in een bellenbad met een glaasje rosé erbij. Wat wil je nog meer?

  Als je denkt dat een jacuzzi in de tuin alleen voor de zomermaanden is, heb je het mis. Picture this: op een heldere, windstille avond heerlijk samen genieten van je eigen jacuzzi, muziekje op de achtergrond met wat flakkerende windkaarsjes om je heen. Of juist na een lange en vermoeide werkdag weldadig ontspannen in luxe onder de sterrenhemel. Het klinkt als een droom. Maar toch is het bubbelend welzijn binnen handbereik. Er zijn namelijk verschillende soorten privé-jacuzzi’s op de markt verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Een bubbelbad is dus tegenwoordig niet langer alleen te vinden in zwembaden en wellness oorden of slechts weggelegd voor de jetset of andere gefortuneerden. Ook Jan en alleman kan vandaag de dag rijkelijk genieten van een privé-spa, jacuzzi, whirlpool, hottub of bubbelbad in eigen tuin of huis.

  softub

  Wat is het verschil tussen al deze baden eigenlijk? In wezen helemaal niets. Het zijn eigenlijk verscheidene benamingen voor hetzelfde product. Het vertelt je dus niet veel over de mogelijkheden of de grootte. Noch of het een binnen- of buitenbad is. Waarom er diverse benamingen de ronde gaan, komt onder andere doordat de Amerikanen een bubbelbad een jacuzzi noemen naar het gelijknamige Amerikaans merk en de Britten betitelen deze als een whirlpool. Uiteindelijk komt het allemaal neer op hetzelfde: ontspanning door middel van een massage in een bad. 

  Een jacuzzi staat voor Spa-therapie

  In een maatschappij waarin we het allemaal druk hebben, tijd tekort komen en stress steeds vaker optreedt, komt een jacuzzi natuurlijk als geroepen. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom een bubbelbad de laatste jaren enorm in opmars is. Stap je eenmaal in zo’n spa-bad, dan komt je hele lichaam volledig tot ontspanning. Dat komt vooral door het warme water dat een gemiddelde temperatuur heeft van zo’n 37 à 38 graden. De bellen die door luchtstralen worden gevormd of door waterstralen, ook wel hydrojets genoemd, zorgen voor een masserend effect. Maar dat is nog niet alles. Verder is zo’n bad ook heel goed voor het behandelen van allerlei kwalen oftewel hydrotherapie. De warmte van het water en de gewichtloosheid geven verlichting aan mensen die lijden aan reumatische klachten, neurologische aandoeningen of spierziekten.

  Een weldaad voor je geest en lichaam

  Maar ook als je helemaal gezond bent, dan is een jacuzzi op zijn plaats. Het verbetert de gezondheid niet alleen, het houdt ook je welzijn goed op peil. De krachtige massagestralen van een bubbelbad helpen verkrampte spieren en pijnlijke gewrichten te versoepelen. Als je jezelf dus enkele keren per week even de tijd gunt om in het warme water van zo’n bad te ontspannen, dan nemen spanning en stress verklaarbaar sneller af. Een jacuzzi is dus een goed antwoord op het ontvluchten van de drukte en op het buitenhouden van burn-outs in ons leven. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen. Door de combinatie van het warme water en de massagestralen, wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd. De doorbloeding wordt hierdoor geactiveerd waardoor een betere afvoer van overtollig vocht, afval- en gifstoffen ontstaat. Lekker bubbelen in het water, dat loont dus zeker. 

  Soorten jacuzzi’s

  Het fijne van zo’n privé- massagebad is ook dat je altijd kunt genieten wanneer het jou uitkomt. Of je nu even het water wilt voelen nadat je net ’s ochtends hebt gejogd of ’s avonds na je werk, het kan allemaal. Je privé-spa staat immers altijd voor je klaar. Het hele jaar rond en op elk uur van de dag. Dan moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van zo’n massage-bad. Overweeg je om er een aan te schaffen, maar vraag je jezelf af voor welke variant je het beste kunt kiezen? Weeg dan eerst af of je er eentje wilt voor binnen of buiten. Er zijn baden die bedoeld zijn om in het huis te plaatsen, alhoewel de meerderheid van de bubbelbaden gericht zijn op een plaatsje in de tuin. Voor binnenshuis kan er gekozen worden voor een inbouwversie of voor een op zichzelf staande unit die in zijn geheel in de badkamer wordt geplaatst. Ben je gezegend met een tuin waarin een massage-bad past, dan is het een kwestie van kiezen welke variant goed bij je past en voor welke stijl je wilt gaan.

  red cedar

  Er is keuze genoeg in het aanbod buitenspa’s; van groot tot klein, van hout tot plastic en van rond tot vierkant. De meest populaire variant is toch wel de houten hottub. Meestal is deze gemaakt van red ceder hout, alhoewel deze natuurlijk ook verkrijgbaar is in diverse andere houtsoorten. Het voordeel van ceder is dat het de warmte van het water goed vasthoudt en het een natuurlijke geur verspreidt zodra het nat wordt. En dit speciale hout is vrij van hars of schimmels. Niet geheel onbelangrijk. Het water wordt elektrisch of door middel van een houtkachel verwarmd. Even voorverwarmen of de deksel eraf halen en genieten maar. 

  De Softub jacuzzi

  Kun je niet kiezen? Dan is wellicht de Softub een ideale oplossing. Een Softub kun je per slot van rekening namelijk zowel binnen als buiten opstellen. In de tuin, op het terras, binnen in de badkamer of op het balkon, de keuze is aan jou. Deze lichtgewicht whirlpool is namelijk gemaakt van Polybond, een soort plastic dat in eerste instantie werd ontwikkeld voor toepassingen in vliegtuigwanden, vanwege het lage gewicht en de uitstekende isolerende eigenschappen. Door het lichte gewicht en ronde vorm kun je deze buitenspa dus overal kwijt en heel makkelijk verplaatsen. Dit flexibel bubbelbad vervoer je ook makkelijk van de winkel naar huis en kun je eenvoudig zelf installeren. Je hebt geen hijskraan nodig om ‘m te transporteren, een auto met dakdrager is genoeg (alhoewel je ‘m natuurlijk ook gewoon kan laten bezorgen). Eenmaal thuis, kun je ‘m zelfs naar de buren rollen als daar een feestje is.

  jacuzzi

  En ’s winters? Dan kan je ‘m gewoon buiten laten staan. De buitenzijde is bekleedt met vuilafstotend materiaal dat ook voor bootbekleding wordt gebruikt, daardoor is de Softub weersbestendig. Een andere troef is dat het de meest energiezuinige whirlpool in zijn klasse is. Dit lichtgewicht bellenbad verbruikt gemiddeld zo’n 1400 watt in tegenstelling tot een traditionele jacuzzi die minstens zo’n 3000 watt nodig heeft. Omgerekend in euro’s kost dat verbruik ongeveer van tussen de vijftig en tachtig euro per maand, terwijl je aan het verbruik van een Softub gemiddeld per maand zo’n vijftien euro kwijt bent. Een stofzuiger verbruikt misschien nog wel meer dan een Softub. Dus ook als het aankomt op stroomverbruik en milieu, dan scoort deze spa-variant dus hoge ogen. 

  Een kleine zwembad in je tuin is een andere optie die steeds populairder wordt; ook voor kleine tuinen. Lees ons artikel over de urban pool oftewel stadszwembad in je eigen tuin.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES