zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Ruil je euro in voor een huis in Italië

  Woningtekort? Niet in de Italie! Als je droomt van een eigen huis in Italië en twee rechterhanden hebt, sla dan je slag door een huis van 1 euro te kopen. In het plaatsje Laurenzana dat in het zuiden van het land van pizza’s en romantiek ligt, verwelkomen ze je met open armen. 

  Laurenzana ligt zo’n dertig kilometer ten zuiden van Potenza en honderdvijftig kilometer van de luchthaven Bari in Puglia. Binnen anderhalf uur zit je aan zee. Klinkt ideaal. Toch denken de jonge Italianen uit het dorp daar anders over. Zij zijn massaal naar grote steden als Napels en Bari getrokken voor werk. Het resultaat is dat Laurenzana voornamelijk maar een handjevol oudere bewoners over heeft. En daar wilde de burgemeester van het dorp wat aan doen. Door huizen voor een  symbolisch bedrag van 1 euro aan te bieden, hoopt hij nieuwe bewoners aan te trekken en te voorkomen dat de leegstaande huizen in de regio verder in verval raken.

  De handen uit de mouwen steken

  Behalve je euro, dien je ook vijfduizend euro op zak te hebben. Een borgsom die je bij aankoop van het huis betaalt, maar na een jaar weer terugkrijgt. Met deze borg garandeer je dat je jouw huis binnen een jaar gerenoveerd hebt. Dat is de voorwaarde die Laurenzana stelt. Als je echter direct tekent voor het huis, dan vervalt de borg. De burgemeester van Laurenzana wil nieuwe inwoners niet ophouden met moeilijke procedures voor vergunningen of andere formaliteiten, waar je vaak in de zuiderlijke Europese landen wel op stuit. Je kan dus meteen met het klussen beginnen. Als je graag in het zonnige Italië wilt wonen, tijd over hebt en klussen je hobby is, dan heb je eigenlijk alleen nog maar een portie lef nodig om dit bijzondere avontuur aan te gaan.

  Slaapstadjes

  Laurenzana is zeker niet het eerste dorp dat huizen weggeeft voor een prikkie. In Italië is er sprake van veel leegloop en daarom proberen veel gemeenten plaatsen nieuw leven in te blazen met huisverkoop voor een habbekrats. Op die manier hopen ze jonge Italianen maar ook buitenlandse mensen naar het gehucht te lokken om er zich te vestigen. Ook een goede manier om je eigen onderneming op te zetten in het buitenland. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel het bergdorpje Ollolai op het eiland Sardinië dat in 2018 grote bekendheid kreeg door het RTL programma ‘Het Italiaanse dorp: Ollolai’, waar stelletjes aan de slag gingen met hun huis voor een euro en een eigen bedrijfje of Bed&Breakfast opzetten. 

  Een vliegende start

  En er zijn nog andere dorpjes die met vergelijkbare acties. In sommige dorpen krijg je zelfs nog geld toe! Neem het eeuwenoude dorpje Santo Stefano Di Sessania in de regio Abruzzo. Daar is de leegloop zo erg, dat nieuwe bewoners elke maand bijna zevenhonderd euro krijgen als ze er zich willen vestigen. En als je een huis voor 1 euro in Italië wilt, ondernemend bent en een eigen bedrijf opzet, krijg je nog eens een extra beloning van 20.000 euro startkapitaal. Een vliegende start. De Italiaans-Zweedse projectontwikkelaar Daniel Kihlgren zag er in 2008 al brood in. Hij kocht een grotwoning voor een euro en maakte er een karakteristiek hotel van, Albergo Diffuso Sextantio. Bekijk het prachtig resultaat. 

  Instapklare woningen

  Loop je helemaal warm van het idee, maar houd je niet van klussen? Dan kun je wellicht terecht in Biccari in Puglia. Hier is onlangs een nieuw project gestart met hetzelfde doel om mensen naar dit slaapstadje te trekken. Dan wel gericht op degenen die liever een kant-en-klaar huis willen. Voor 7500 euro heb je namelijk al een huis waar je niet rigoureus de handen voor uit de mouwen hoeft te steken. Je kunt er zo intrekken. Bekijk hier de woningen in Bicarri. Voor een aangenaam klimaat zit je er in ieder geval goed.

  Wil je alle huizen die voor 1 euro in Italië te koop staan bekijken? Op deze website vind je alle woningen overzichtelijk bij elkaar.

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES