zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  Vissen als watersport

  Iedereen weet wel wat vissen is, maar er zijn vele manieren van vissen. Als je denkt dat vissen niet meer is dan op een stoel zitten, een lijntje uitgooien en naar een dobber staren, dan heb je het goed mis. Vissen is een echte watersport en een buitenactiviteit. Deze sport vereist vaardigheid en fysieke inspanning en kan competitief zijn. Er zijn velen manieren van vissen. In dit artikel gaan wij wat dieper in op alle mogelijkheden tot vissen als watersport.

  Vissen op witvis

  De meest bekende manier van vissen is op witvis. Dit zijn de kleine visjes zoals voorns en brasems. Dit wordt zowel gedaan met de vaste stok (lange stok met dobber) als met een feeder hengel (werpstok met molen). Iedereen die wel eens geprobeerd heeft te vissen, zal ongetwijfeld op deze manier zijn visje wel eens gevangen hebben. Het is de meest toegepaste manier van vissen.

  Vissen op roofvis

  Een volledige aparte tak van het vissen is het roofvissen. Hier ga je echt gericht op zoek naar rovers onder water zoals de baars, snoek en snoekbaars. Tegenwoordig wordt er ook vaak op meerval gevist. Een andere roofvis die zijn opmars aan het maken is in onze wateren. Roofvissen in België op de Maas is zeer populair, mede doordat je hier op uit de kluiten gewassen meervallen kan vissen. Deze manier van vissen wordt toegepast met een werpstok met molen en als aas worden meestal kunstaasjes gebruikt in allerlei vormen.

  baars

  Vissen op karper

  Ook een zeer bekende manier van vissen is het vissen op karpers. Dit zijn de grotere jongens onder water waar doelgericht naar gevist wordt. Karpervissen in België is zeer populair vanwege  de grote hoeveelheid grote karpers in het water. Deze sport wordt toegepast met werpstokken welke op een rodpod (steun) liggen met beepers oftewel beetmelders. Wanneer je beet hebt, gaan de beepers loeien. Deze vissen zijn wat moeilijker aan de haak te slaan, maar de beloning is des te groter.

  Vissen op forel

  Vissen op forel is een aparte tak welke in feite ook onder het roofvissen kan geplaatst worden. Wij maken hiervan een aparte tak, omdat dit voor vissers iets helemaal anders kan zijn. Vissen als sport betekent ook dat je de vis terug plaatst in het water. Forelvissen is net wat anders. Er zijn heel wat forelputten waar het net de bedoeling is om de gevangen forel mee te nemen naar huis om op te eten. Hiervoor moet je uiteraard wel betalen.

  Forel vissen

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES