zaterdag, november 26, 2022
More

  LAATSTE BERICHTEN

  We gaan aan boord bij de legendarische designer Giorgio Armani

  Dat rubberen opblaasbootje dat je misschien in de schuur hebt liggen, is al een ding om trots op te zijn. En de sloep van je buurman mag dan ook wel fantastisch zijn, maar hou deze niet naast het jacht van Giorgio Armani als die voorbij komt drijven.

  De 86-jarige Italiaanse Giorgio Armani is de meest succesvolle modeontwerper van Italië en hij mag dan wel op leeftijd zijn; hij staat nog altijd middenin het leven. Dat bewees de Italiaan wel door een spraakmakend jacht te laten bouwen van maar liefst 60.000.000 dollar. Een perfectionist, zoals hij zichzelf beschrijft, dus het is dan ook geen wonder dat hij het niet kon verdragen om een ondermaatse jacht te hebben en ontwierp zijn eigen jacht.

  Mama

  De Maín, zoals het jacht heet, is vernoemd naar zijn moeder (Italiaans dialect voor mama) heeft een lengte van maar liefst 65 meter. Het was een hele klus voor de Italiaanse scheepsbouwer Codecasa om die te realiseren. Dertig maanden was de werf bezig met de bouw van dit luxe waterhuis. En dat kwam niet alleen door de lengte, maar ook door de eisen van de modeontwerper.

  Going green

  Armani wilde dat Maín een sterk en compact uiterlijk zou krijgen. Geen witte oogverblindende jacht die al van ver te spotten is, maar een boot met een bedekte, discrete kleur. Het resultaat is een luxe jacht dat wat weg heeft van een militair schip met hoekige lijnen en een ongewone donkergroene epoxy coating. ‘Zodat de boot volledig als eenheid op zou gaan in het groene turkooizen zeewater’, zoals Armani zelf zegt. Of zijn bemanning blij is met de poetsklus van zo’n coating en kleur is wellicht een ander verhaal.

  Italiaans vakmanschap

  Zo wilde hij verder dat de ramen en jaloezieën van vloer tot plafond naadloos in de lijn van het jacht aansloten. Daarnaast moest er een glijdende salonvloer komen op het brugdek naar de bovensalon om het effect van een uitgerekte woonkamer te creëren. Er werd speciaal voor berkenhout gekozen zodat het felle zonlicht niet weerkaatst wordt en het interieur een rustige, intieme uitstraling krijgt.

  Elegantie en eenvoud

  De modeontwerper die net de handen ineen heeft geslagen met het Formule 1 Ferrari team om de coureurs te voorzien van een eigen Armani maatpak, nam het interieur van de jacht voor eigen rekening. Praat met Armani over design en al snel wordt duidelijk dat elegantie en eenvoud niet alleen in zijn kleding ontwerpen, maar ook in het interieur van zijn pleziervaartuig centraal staan.

  The spirit of Armani

  Het woongedeelte is de kern van het schip en is verdeeld in een woonkamer met een open haard en een eetgedeelte. Natuurlijk ontbreken de op maat gemaakte Armani Casa-banken, krukken en salontafels niet. Natuurlijk berkenhout heerst overal in binnenruimten, terwijl de badkamers versierd zijn met marmer. Dat de geest van de oudste nog werkende ontwerper in de modebranche nog altijd springlevend is, moge duidelijk zijn.

  Genieten aan boord

  Het pleziervaartuig van Giorgio Armani biedt ruimte aan twaalf gasten en veertien bemanningsleden. De modedesigner heeft hygiene waarschijnlijk hoog in het vaandel staan, want de bemanningsleden moeten maar liefst drie keer per dag van kostuum wisselen van de baas. Ook plezier staat hoog op de agenda; gasten kunnen lekker badderen in de spa, zonnen op het zonnedek, gezond bezig zijn in de overdekte fitnessruimte en na afloop relaxed een filmpje pakken in de bioscoop. Onze koffers staan al klaar. Nu nog de uitnodiging!

   

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img

  MIS DIT NIET

  Stay in touch

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS, AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES